PROGRAM INCEPATORI

Mingea rosie

Acest program este destinat categoriilor de varsta cuprinse intre 4-6 ani.
Programul urmareste introducerea jocului de tenis intr-un mod distractiv si plin de satisfactii, pentru a atrage copiii spre practicarea acestui sport. Loviturile fundamentale utilizate in jocul de tenis vor fi predate utilizand echipamente adecvate: rachete, mingea rosie (care este mai mare si mai usoara decat o minge obisnuita), fileu mai mic, adecvat copiilor de aceasta varsta, etc. Obiectivele urmarite la acest nivel sunt: coordonarea maini-ochi si mișcarea corpului, acestea fiind necesare in jocul de tenis. Jocurile cu racheta, precum si jocurile distracțive vor fi, de asemenea, parte a acestui program. Prin exercitiile fizice si jocurile efectuate in timpul antrenamentelor se urmareste dezvoltarea spiritului competitional si a colaborarii copiilor.
Trecerea sportivului de la nivelul rosu la cel portocaliu se realizeaza in urma testului portocaliu pe care acesta il va sustine (coordonare, miscari dinamice executate cursiv).

Mingea portocalie

Acest program este destinat categoriilor de varsta cuprinse intre 7-8 ani.
Programul conceput urmareste prezentarea generala a jocului de tenis. Sportivitatea, loviturile și mișcările fundamentale ale jocului de tenis sunt introduse prin jocuri distractive si exercitii. In cadrul acestui program se utilizeaza echipamente adecvate varstei si nivelului copilului: rachete, mingea portocalie, fileu normal, jaloane, etc. Programul este destinat copiilor incepatori sau cu putina experienta in tenis, urmarindu-se miscarea copiilor inainte si inapoi/stanga-dreapta pe terenul de tenis, alaturi de antrenor.
Trecerea sportivului de la nivelul portocaliu la cel verde se realizeaza in urma testului verde pe care acesta il va sustine (modul de executare a loviturilor si a miscarilor fundamentale, coordonare, modul de asezare in teren, etc).

Mingea verde

Acest program este destinat categoriilor de varsta cuprinse intre 8-10 ani.
Programul este conceput pentru jucatorii care au cunostinte de baza despre tenis, insa nu au dobandit incă abilitati tehnice solide și memoria musculara a diferitelor lovituri folosite in jocul de tenis. Jucatorii vor experimenta exercitii repetitive, urmarindu-se dezvoltarea memoriei musculare. Acestea vor combina lovituri pentru a mentine mingea in joc inainte si inapoi cu un partener, si exercitii de miscare si agilitate specifice tenisului. In cadrul acestui program se utilizeaza echipamente adecvate varstei si nivelului sportivului: rachete, mingea verde, fileu normal, jaloane, etc.
Trecerea sportivului de la nivelul verde la cel galben se realizeaza in urma testului galben pe care acesta il va sustine (modul de executare a loviturilor si a miscarilor fundamentale, coordonare, tehnica de executare a loviturilor, scorul, etc).

Mingea galbena

Acest program este destinat categoriilor de varsta cuprinse intre 11-18 ani.
Programul este conceput pentru jucatorii care au cunostinte de baza despre tenis, insa nu au dobandit incă abilitati tehnice solide și memoria musculara a diferitelor lovituri folosite in jocul de tenis. Jucatorii vor experimenta exercitii repetitive, urmarindu-se dezvoltarea memoriei musculare. Acestea vor combina lovituri pentru a mentine mingea in joc inainte si inapoi cu un partener, si exercitii de miscare si agilitate specifice tenisului. In cadrul acestui program se utilizeaza echipamente adecvate varstei si nivelului sportivului: rachete, mingea galbena, fileu normal, jaloane, etc.